Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları dün gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Sedat Özata’nın başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda 2018 yılı Ekim ayı il encümen karar özetleri okundu. Encümen karar özetlerinin okunması ile oturum sona erdi.

Yerel parlamento Kasım ayı toplantılarını bugün saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Ay boyunca hafta içi her gün sürecek olan toplantılarda İl Özel İdaresi’nin 2019 yılı bütçesinin yanı sıra Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Araştırma ve İnceleme Komisyonu ile İçişleri Komisyonu’na havale edilen  önergeler masaya yatırılacak.

Kasım ayı toplantılarında 2019 yılı bütçesinin yanı sıra şu konular görüşülerek karara bağlanacak:  

İl Özel İdaresi’nin 2020 ve 2021 yılları tahmini bütçelerinin görüşülecek.   Hafik ilçesine bağlı Adamlı köyü idari bağlılığının bağlı olduğu birimden ayrılarak Sivas merkez ilçesine bağlanması talebine ilişkin hazırlanan işlem dosyası masaya yatırılacak. Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edilen Merkez Şehit Talha Emre Zileligil İlk-Orta Okulu’nun bakım ve onarım durumunun incelenmesi hakkındaki önerge ele alınacak. Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edilen İmranlı ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu’nun tehlike arz eden duvarlarının durumunun incelenmesi hakkındaki önerge gündeme gelecek. Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edilen Divriği ilçesi Akmeşe köyü kanalizasyon arıtmasının durumunun incelenmesi hakkındaki önerge değerlendirilecek. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Suşehri ilçesi Gökçekent köyü yolunun Geminbeli yoluna bağlantısını sağlayan yolun İl Özel İdaresi 2. derece yol ağına alınması hakkındaki önerge görüşülecek.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Araştırma ve İnceleme Komisyonu ile İçişleri Komisyonu’na havale edilen İmranlı ilçesi Çorak Gediği mevkiinde keskin virajlar nedeniyle tehlike arz eden yolun incelenmesi hakkındaki önerge gündeme gelecek.