Mehmet TIRPAN

Sivas’ın kanayan yarası olan Demir Çelik Fabrikasında yaşanan sorunlar bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine geldi. İşçi maaşlarının ödenmemesi ve faal olarak çalıştırılmaması gibi konularla Sivas kamuoyunu yıllardır meşgul eden konunun biran evvel çözülmesi bekleniyor.

Demir Çelik Fabrikasında yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, yıllardır bu sorunlar devam ediyor. Kangren olmuş yaraya artık neşter vurulması gerektiğini söyledi.

İnsanların Demir Çelik Fabrikasında çalıştığını ancak düzenli olarak maaş alamadıklarını kaydeden Milletvekili Özyürek, “Sivas ilinde bulunan Demir Çelik Fabrikasında çalışan 450 kişi 6 aydır maaş alamamaktadır. Sivas Demir Çelik Fabrikasında yaşanan mağduriyetlerin acilen giderilmesini istiyoruz” dedi.

Fabrikanın bir süre faal çalıştığını daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı üretime ara verdiğini aktaran Özyürek, “Sivas Demir Çelik konusu daha önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirilmişti. İşçilerin maaş alamadığı, tam anlamıyla faal çalışarak üretim yapılmadığı ve işten çıkarılan işçilerin mağduriyetleri burada anlatılmıştı. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak konuyu tekrar gündeme getiriyoruz. Yıllardır kangren olmuş sorunlar artık çözülmeli. 6 aydır maaş alamayan işçiler var. Demir Çelik Fabrikasının bulunduğu durumdan artık kurtulması gerekiyor. İnsanlar çalıştıkları halde evlerine ekmek götüremez hale geldiler. Demir Çelik Fabrikasının maddi olarak desteklenmesi lazım. Demir Çelik Fabrikasının sorunları ele alınana kadar gündeme getirmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.