MEHMET TIRPAN

Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr.Ertan Temizöz, Numune Hastanesi’ne yeni anjio cihazı verildiğini ve bu cihaz sayesinde vatandaşlara daha iyi hizmet verildiğini söyledi.

Eski anjio cihazının sık sık arızalandığına vurgu yapan Temizöz, “Anjio cihazımızın eski olması sebebiyle sık sık arıza veriyordu. Bizde sık sık tamirat yaptırıyorduk. Yeni bir anjio cihazı talep ettik. Bakanlığımızda uygun gördü. Sivas’a yeni bir anjio cihazı geldi” dedi.

Şubat ayında gelen cihaz sayesinde sorunsuz bir şekilde vatandaşa hizmet verildiğini aktaran Temizöz, “Sağlık Bakanlığı eski cihaza yapılan tamiratları ve harcanan paraları görüyordu. 10 yılı aşkın bir süredir kullanılan cihazın artık değişmesi gerekiyordu ve bizde talepde bulunduk. Sağlık Bakanlığı istatistiki verileri inceledikten sonra yeni bir anjio cihazının Sivas’a gönderilmesini onayladı. Eski makinenin artık tamir ettirilmemesi ve heke ayrılması noktasında karar verdi. Ama biz tedbirimizi önceden almış olduk. Yeni Anjio cihazının kurulumu arasında bir buçuk aylık bir süreç geçti. Tedbirimizi daha önceden almış olmasaydık sıkıntı yaşayabilirdik. Hasta sıklığı nedeni ile ikinci bir anjio cihazını da talep ettik. İnşallah Sivas’a ikinci bir cihazı da kazandıracağız. Yine çocuk yoğun bakım ünitesini yapımı devam eden ek binada acaçağız. Sağlık Bakanlığından onayı geldi” ifadelerini kullandı.

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ ÖNEMLİ BİR BİRİM

Toplum Ruh Sağlığı Merkezindeki hizmetlere de değinen Temizöz, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi önemli bir birim. Oradaki hizmetler noktasında herhangi bir aksama yok. Psikayitri uzman sayımızdaki düşüşün ardından Sağlık Müdürlüğümüzle gerekli görüşmeler yaparak 4 psikiyatri uzmanımızın 1’ini orada görevlendirireceğiz. Orada görev yapan doktorumuz hem poliklinik hizmeti verecek hemde Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde görev yapacak şeklinde ayarladık. Hekim sayımız şuan 4 adet. Hekim sayımız yeterli olduğunda oraya 1 hekim görevlendireceğiz. Hizmetlerimizi daha ileriye götüreceğiz. Gelen hastaların kontrollerini hekimlerimiz rahatlıkla gösterebiliyor” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.