MEHMET TIRPAN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şubesi kadın sendika üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kadın haklarına dikkat çekilen programda konuşan Şube Başkanı Ömer Vatankulu, sendika olarak kadınların toplumda hak ettiği değere ulaşması adına çalışma yürüteceklerini söyledi.Tüm katılımcılara günün anısına karanfil dağıtan Şube Başkanı Vatankulu, “İlkokuldan başlayarak eğitim-öğretimin her kademesinde müfredatlar içerisinde kadın hakları konusunun işletmesi gerekli. “Yüce dinimizi hakkıyla öğrenebilmiş ve öğretebilmiş olsaydık, insanlığa yüce Kur’an-ın ve Peygamber Efendimizin getirdiği rahmet mesajlarını doğru anlatabilseydik her gün kadınlar günü ilan edilirdi” dedi. Ülkemizde, Milli Mücadele yıllarında kadınların nasıl mücadele verdiğini hatırlatan Vatankulu, “Analarımız, bacılarımız canla başla çalışarak ülke savunmasına sağladıkları katkılar hiçbir zaman unutulmamıştır. Gelenekleri, inançları ve kanunları kadına böylesine değer vermesine rağmen, ülkemizde kadınlarımıza yönelik zaman zaman üzücü hadiseler de meydana gelmektedir. Eğitimli kadınlar haklarını savunma noktasında daha avantajlıdır. Özellikle kırsal kesimde okuma yazma bilmeyen, örgün öğretim imkanlarından yararlanamadığı için kendini yetiştirememiş kadınlarımızın sayısı oldukça fazladır. Bu noktada sendika olarak kadınların toplumda hak ettiği değere ulaşması adına üzerimize düşeni yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“YER YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY, KADININ ESERİDİR”

 

Ulaştırma Memur-Sen Şube Kadın Kolları Başkanı Tuğba Arkat ise, kadınların sorunlarına daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Arkat, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi için verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanmalıyız. Günümüzde kadın sorunlarına daha fazla önem verilmeli ve bir kadın için sıkıntı ve stres yaratan, kadını üzeni ve işyerinde verimliliğini ve aile yaşantısını etkileyen ne varsa bertaraf edilmesi için hep birlikte çalışılmalıdır. Son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Yer yüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” şeklinde konuştu.