İlçelerimizdeki hastanelerimiz sil baştan yenileniyor.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Davut Vecdi Ersöz, sekreterliklerine Suşehri, Şarkışla, Divriği, Zara, Gürün, Yıldızeli, Kangal ve Gemerek ilçelerinin bağlı olduğunu söyleyerek, “İlçelerimizin en büyük sorunu bina sorunu ve doktor kadronsun sürekli değişmesi. Bu sorunları gidermeye çalışacağız” dedi.

YILDIZELİ DEVLET HASTANESİ TAMAMLANDI

İlçelerdeki hastane binaların son durumları hakkında bilgi veren Ersöz, “Suşehri hastanemiz için yeni bina yapımına başlandı. Şuanda temeli kazınılıyor. 75 yataklı güzel bir hastane olacak. Şarkışla devlet hastanemizin de binası yeni sayılır. Ama orada da binanın yeni bir yere yapılarak değişmesi hususunda çalışmalar devam ediyor. Divriği hastanemiz yeni bitti. Divriği de çok güzel bir hastanemiz var. Ancak içerisinde eksikliklerimiz var. Özellikle doktor ve hekim yönünden. Bunları gidermeye çalışacağız. Zara devlet hastanesi yeni binasına taşınacak. Şuan da yüzde doksan oranında bitmiş durumda. Bu yüzde 90’ın bir iki ay içerisinde açılışını yaparız. Gittim gezdim bende gördüm. Yıldızeli devlet hastanemizde yeni yapıldı. Orası da bitti. Yüzde 98 oranında tamamlandı. Bu ay içerisinde teslim alacağız. İçerisinin donanımları, yatakları, karyolası, perdesi her şeyi hazır. Bir ay içerisinde de taşınacağız” şeklinde konuştu.

KANGAL’I MERKEZ YAPACAĞIZ

Gürün Devlet hastanesinin de yüzde 75 oranında tamamlandığını belirten Ersöz şöyle konuştu: “Gürün devlet hastanemiz var. Bu da D grubu bir hastane. Gürün hastanemiz de yüzde 75 oranında tamamlandı. Buraya da 25 yataklı bir devlet hastanesi yapılıyor. Yalnız müteahhit firmanın yaşadığı bazı sorunlardan dolayı tekrar ihale yapılacak. İlçedeki hastanemizin açılması önümüzdeki senenin sonunu bulabilir. Kangal’daki hastanemizde merkezi noktadaki önemli bir hastanemiz. Şuan da D rolünde ama orayı da C rolüne çıkartmak için uğraşacağız. Kangal’ı merkez yapacağız. Burada da yeni bir binaya ihtiyacımız var. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Özellikle belediye başkanımızın bu konuda gayretleri var. Kamu hastanelerine bağlı E grubu tek hastanemizde Gemerek ilçe hastanemiz. Gemerek ilçemizin şansızlıkları var. Bir Şarkışla’ya çok yakın. İkincisi de Kayseri’ye yakın. Gemerek hastanesi Sızır ile birleştikten sonra nüfusu arttı. Ama hastane Gemerek’e göre yapılmış. Burada da yeni bina veya Gemerek ile Şarkışla’nın ortasına büyük bir hastane şeklinde modeller var. Bunu artık ilimizin ileri gelenleri ile görüşeceğiz.”