Mehmet TIRPAN

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, hafta sonlarını Sivas geçirerek vatandaşların sorunları ile ilgilendiklerini, vatandaşların sorunlarını çözmeye gayret gösterdiğini aktardı.

Seçim öncesinde olduğu gibi seçim sonrası da kendisinin Sivas’ın sokaklarında ve caddelerinde gezdiğinin altını çizen Ekinci, “Halkımıza hizmet etmek için, onların dertlerini dinlemek, sorunlarına çözüm bulmak için gerek AK Parti İl binasında gerekse kendi özel ofisimde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceğim” dedi.

Vatandaşların yanı sıra Sivas’ın gelişmesi, İkinci Üniversite ve ilimizin 6. Bölge teşvik kapsamına alınması noktasında Cumhurbaşkanı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşmeler yaptıklarını aktaran Milletvekili Ekinci, “İkinci Üniversite ile ilgili bazı kadrolara atama yapıldı. Rektör ataması da önümüzdeki günlerde yapılacak. Rektörlük için şuan 14-15 adet başvuru var. Rektör adayları ile ilgili soruşturma devam ediyor. İkinci Üniversite Binası için de fizibilite ve proje çalışmaları sürüyor. İnşallah 2019 yılında temel atacağız. Sivas’ın 4 bölgeden 6. Bölgeye alınması noktasında da çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Cumhurbaşkanımızın her iki konu hakkında da bilgisi var. İlimizin 6. Bölge konumuna getirilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüştük. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşeceğiz. Sivas’ın gelişmesine katkıda bulunacak her projeyi ve her girişimi destekleyeceğiz. Biz iktidar olarak ne söz verdikse yapan bir iktidarız. Biz laf üstüne laf koymaya icraat üstüne icraat yapmak için görev aldık. Bizler yaptığımız eserlerle konuşuruz. Sivas’a son 16 yılda yapmış olduğumuz hizmetleri hemşerilerimizin takdirindedir. Sivas en fazla yatırım alan 7 il de olabilir ancak bu sadece AK Partili vekillerle değil diğer milletvekillerimizle birlikte başarmak için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.