Numune Hastanesi yanına yapımı devam eden ek binada kurulacak olan Yaşlı Merkezi ÇAGEM inşaatını gezen AK Parti Milletvekili Habip Soluk, ‘’ÇAGEM hastanesi Gata’dan sonra Türkiye’de bir ilk olacak. Yani yaşlı merkezi Sivas’ta kuruluyor’’ açıklamasında bulundu.

YÜKSEL MENEKŞE

Sivas’ın sağlık altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların sorunsuz bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl düğmeye basılmıştı. Bu amaçla 700 yatak kapasiteli Numune Hastanesinin yanına 430 yatak kapasiteli ek binanın inşaatına başlandı. AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk 700 yatak kapasiteli Numune hastanesinin yanına yapılmakta olan 430 yatak kapasiteli yeni bloğun ve ÇAGEM’in devam eden inşaatında incelemelerde bulundu.

ÇAGEM’in öneminden söz eden Soluk, ‘‘ÇAGEM hastanesi Gata’dan sonra Türkiye’de bir ilk olacak. Yani yaşlı merkezi Sivas’ta kuruluyor. Önce o merkezi, otel kısmını ve yatakhane kısımlarını gezdik. Sivas için çok önemli bir yatırım. Amacımız hemşerilerimize sağlık hizmetinin en iyisini sunmak’’ dedi.  1100 araçlık otopark ve 120 kişilik refakatçi oteli bulunan ve toplamda 84 bin metrekare alana sahip olan ek bina projesinin bedeli yaklaşık 150 milyon lira olurken, 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor.