DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan yurt ve dershanelerde el konulan malzemeler, belediye tarafından mahallelerdeki misafirhanelere verildi.
Tavas İlçesi'nde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından çıkarılan kanun hükmünde kararname ile FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla bazı yurt ve dershaneler kapatılarak, içindeki eşya ve malzemelere el konuldu. Tavas Belediyesi de mahallelerde bulunan 19 misafirhanenin boya, temizlik ve eşyalarının yenilenmesi çalışması kapsamında, el konulan malzemeleri misafirhanelere yerleştirmeye başladı.
El konulan yataklar, ranzalar, dolap ve ısıtıcı gibi malzemeler, belediye ekipleri tarafından misafirhanelere monte edildi. İlk olarak Balkıca Mahallesi'ndeki misafirhaneyi yenileyen belediye ekipleri, ardından da Sofular Mahallesi'ndeki misafirhaneyi el konulan malzemelerle donattı.
AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, el konulan malzemelerin, asıl sahibine döndüğünü belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından 667. Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesi kapsamında, el konulan eşyalar gerçek sahipleri olan milletimize geri dönüyor. Eşyaları Sevgi Eli aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara da ulaştırıyoruz. Bunun dışında dışarıdan gelen ve yatacak yerlerin temini için mahallelerde bulunan 19 misafirhanenin yenileme ve bakım çalışmasını başlattık. El konulan malzemeleri, buralarda da kullanıyoruz" dedi.