SÜMEYRA DENİZ

Sivas’ta daha önce yapılmamış bir sosyal farkındalık projesini Cumhuriyet Üniversiteli Sosyal ve Geleceğin İş Adamları Topluluğu yaptı. Topluluk Sivas’ta okuma kültürünün yaygınlaşması ve kitap okumaya teşvik etmek amacı ile Sivas Belediyesi'nin havaalanından gelen ve havaalanına giden otobüslerde her koltuğa bir kitap bıraktı.
Yaptıkları projenin vatandaşların oldukça ilgisini çektiğini belirten CÜSİAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Safa Altun, “Öğrenim hayatımızda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartlarından birinin kitap okumaktan geçiyor. Kitap okuyan ve okuduklarını iyi değerlendiren kişilerin kendilerini daha iyi ifade edebiliyor. Bizde Sultan Şehre yakışan bir farkındalık projesi olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşları hem kitap  okumaya teşvik etmiş hem de havayolu ile şehrimize gelen yolculara kitap hediye etmiş olduk. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de okuma alışkanlığının ihtiyaç listesinde 281.sırada olduğunu ve bunun daha aşağılara çekebilmek adına bu tarz etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Koltuklara bırakılan kitapların ilk sayfalarında ise, “ Mutluluğa giden yol için: Kendinden çok şey başkalarından az şek bekle. Bu kitap CÜSİAT’ın farkındalık projesi kapmasında sizlere hediyemizdir” şeklinde notlar bulunuyor.