24’ncü haftada deplasmanda oynanacak müsabakada Bursaspor ile karşılaşacak Demir Grup Sivasspor, sahadan puan yada puanlarla ayrılıp ligde yeniden çıkış başlamak istiyor. Ligde oynadığı son iki maçtan puansız ayrılan ve düşüş içine giren kırmızı-beyazlı ekipte Bursaspor maçına çıkış mücadelesi olarak bakılıyor.İki ekip içinde önemli olan mücadeleden puan yada puanlarla ayrılarak ligde yeniden çıkış başlatmak isteyen Demir Grup Sivasspor’da, yönetim ve taraftarlar ekiplerinden puan yada puanlar bekliyor. Ligde bugün saat 16’da başlayacak müsabaka öncesinde Sivasspor, 31 puanla 8’nci, Bursaspor 24 puanla ligde 16’nci sırada yer alıyor.

AYBABA, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, iki sezon başarıdan başarıya koştuğu eski takımı Sivasspor’a karşı Bursaspor teknik direktörü olarak sahada yer alacak. 2016-2017 sezonunda kırmızı-beyazlı ekibi 1’nci ligde şampiyon yaparak süper lige taşıyan, 2017-2018 sezonunda Sivasspor’la ligi 7’nci sırada tamamlayan Samet Aybaba, eski takımına karşı bugün Bursaspor teknik direktörü olarak sahada yer alacak.

26’NCI RANDEVU

Süper ligde Bursaspor ile Demir Grup Sivasspor 26’nci randevularına çıkmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar iki ekip arasında süper ligde oynanan 25 mücadeleden ekipler 11’er kez galip ayrıldı. 3 müsabakanın beraberliklerle bittiği oyunlarda Sivasspor 39, Bursaspor ise 35 gol attı. Ligde iki ekip arasında bu sezon Sivas’ta oynanan ilk maçı Sivasspor 2-0 kazandı.

3’NCÜ KEZ KALKAVAN

Spor Toto Süper ligin 24’ncü haftasında Bursaspor ile Sivasspor arasında oynanacak müsabakada İstanbul bölgesi süper lig hakemlerinden Mete Kalkavan düdük çalacak. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre Kalkavan’a, Süleyman Özay, Erdem Bayık yardımcı, Burak Şeker ise 4’ncü hakem olarak eşlik edecek. Öte yandan Kalkavan bu sezon kırmızı-beyazlı ekibin 3’ncü kez maçında düdük çalacak. Kalkavan, ligde Sivasspor-Erzurumspor (2-2) Alanyaspor-Sivasspor (2-0) müsabakalarında düdük çaldı.

DEPLASMANDA 12’NCİ MÜCADELE

Demir Grup Sivaspor, Bursaspor müsabakasıyla bu sezonki 12’nci deplasman maçında sahada olacak. Ligde 11 deplasman mücadelesinde 11 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip 11 mücadelede 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. Rakip kalelere 17 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 24 gol gördü. 

BURSASPOR’DA 13’NCÜ İÇ SAHA

Süper ligin 24’ncü haftasında sahasında Sivasspor’la karşılaşacak Bursaspor, bu müsabakayla 13’ncü iç saha karşılaşmasına çıkacak. Evinde 12 maçta 15 puan toplayan Bursaspor, bu oyunlarda 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 3’de mağlubiyet elde etti. Rakip kalelere 9 gol atan Bursaspor, kalesinde ise 10 gol gördü.