Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Saadettin Akyıl Başkanlığında SGK Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Ceylan ve bakanlık bürokratları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak 2017 tarihinde Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Sivas’a geldi.

SGK İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, SGK Kurum Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan bakanlık yetkilileri ve il müdürlüğü yetkilileri katıldı.

ÇÖZÜM ARAYIŞI İÇİN TARTIŞACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Saadettin Akyıl sorunları yerinde tespit ederek çözüm arayışına gireceklerini söyledi. Akyıl şöyle konuştu: “Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısı ve ardından sayın bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun üç hafta önce Konya’da ilan ettiği çalışma hayatında milli seferberlik programı kapsamında Sivas’a geldik. Sayın bakanımızın talimatlarıyla bakanlığın üst düzey bürokratları olarak yaklaşık üç haftadır 36 ilde o ilin sivil toplum kuruluşları, Ticaret ve Sanayi odaları, Esnaf ve Sanatkâr Odaları, işverenler, işçi ve işveren sendika temsilcileri, gençlerimiz, kadınlar, engelliler, KOBİ kapsamında bulunan iş yerleri ve bu KOBİ kapsamında işyerlerinde çalışanlarla birlikte bakanlığımızın çalışmalarını anlatmaya çalışıyoruz. 81 ili dolaşacağız. Buralardan topladığımız bilgileri daha sonra bakanlıkta değerlendireceğiz. Bununla birlikte o ilden sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, ticaret ve sanayi odası temsilcilerinden, emekliden aldığımız sorunu onlarla birlikte çözüm arayışı için tartışacağız.”

SORUNLARIN TESPİTİ İÇİN GELDİK

Perşembe akşamı Sivas’a geldiklerini belirten Akyıl, “Geldiğimiz akşam bir asgari ücretle geçinen aileyi ve emekliyi ziyaret ettik. Onların sorunlarını tespit etmeye çalıştık. İnşallah burada bu kapsamda yine Sivas’ın da sorunları varsa bunları not edeceğiz. Bu sorunları burada bulunan bakanlığımızın temsilcileri, bağlı ilgili kuruluşlarımızın temsilcilerinden taleplerini alacağız. Bu taleplerle birlikte çözüm noktasına gitmeye çalışacağız. Sayın bakanımızın talimatı ile alın terinin akıl teri ile değerlendiği ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde inşallah daha müreffeh Türkiye için hep birlikte çözüm arayışları yapacağız. Çalışmalarımızın anlatılması için basınımızın da desteğini bekliyoruz. Bu kapsamda istihdam da artı bir ilave katkı sağlamak için işverenlerimizin ya da bu konuda fikri olanlarında desteğini bekliyoruz. İnşallah milli seferberlik ruhu kapsamında buraya gelişimi sivas için de hayırlı olur” ifadelerini kullandı.