YÜKSEL MENEKŞE

Memleket Sivas Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Geneş’in, Ali, Nafiye ve Halil İbrahim Geneş adına Yukarı Tekke Mezarlığında yaptırdığı hayır çeşmesinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Mezarlıklar Müdürlüğü karşısında yaptırılan çeşmenin açılışına, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız,AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu,Kültür Turizm İl Müdür Yardımcısı Teoman Karaca,  PTT Başmüdürü Hükümdar Kavak, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Sağlık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ziya Soybayraktar, Basın İlan İl Müdürü Sabri Karakaya, Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolat, Geneş ailesi ve aile yakınları katıldı.

ANITSAL BİR ESER

Cuma namazı öncesi düzenlenen törende ilk olarak Kuranı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından edilen dua sonrası bir konuşma yapan Memleket Sivas Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Geneş, katılımcılara teşekkür etti. Belediye Başkanı Sami Aydın ise yaptığı konuşmada hayır yapmanın önemine değinerek, ‘’Öncelikle böyle bir düşünceden, böyle bir girişimden dolayı Nuri beyi tebrik etmek istiyorum. Hayır yapmak sadece istemekle olmuyor, bu bir nasip işi. Rabbim ona bu güzel hizmeti yapmayı nasip etmiş. Tanıdığı tanımadığı insanlar, hatta bırakın insanları birçok kuşların, canlıların dahi faydalanabileceği bir hizmeti ortaya koymuş. Bunu da sadece sıradan bir eser şeklinde değil de, anıtsal bir yapı bir estetik anlayışı içerisinde güzel bir yapıyı ortaya çıkarmış. Rabbim hayrını kabul etsin ve tekrar tebrik ediyorum’’ dedi.

Açılış öncesi beyaz örtü ile kapatılan çeşmenin kurdelesi, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Alim Yıldız, SESOB Başkanı Beşir Köksal ve Nuri Geneş tarafından kesildi. Dört çeşmesi bulunan ve 60 metrekare alana yapılan hayır çeşmesi, Kufi yazılar ile işlenen Ayeti Kerimeler ile vatandaşlara hizmet verecek.