MEHMET TIRPAN

Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, “AK Parti döneminde yapılanları Sivas’tan çıkarırsak Sivas köye döner. Doğalgaz Sivas’a ve ilçelerle bizimle geldi. Eğer doğalgaz gelmese idi Sivas’ın havası nasıl olurdu. Yaşlılarımız çocuklarımız nasıl temiz hava alabilirdi. İnsanların yaşam standartını yükseltiyoruz” dedi.Ulaşım, sosyal alanlar ve bir çok yatırımın Sivas’a yapıldığını aktaran Yılmaz, “Her ile 1 millet Bahçesi yapılırken Sivas’a 3 millet bahçesi yapılacak. Millet Bahçelerinin birincisi eski stadyumun yerine yaklaşık 53 dönümlük bir alana yapılacak. İhalesi yapıldı. Yürüme alanları, kıraathaneler, bisiklet yolları ve dinlenme alanları olacak. İsmi Selçuklu Millet Bahçesi olacak. Her ilde 1 adet yapılıyor ama girişimlerimiz sonucunda 2. Millet bahçesini de Sivas’a kazandırdık. Eski Nunumenin bulunduğu 70 dönümlük arazide millet bahçesi olacak. Öğretmenler millet bahçesi de denebilir oraya. Sivas millet bahçeleri noktasında da diğer illerden avantajlı olacak. 3’ncü millet bahçesini de Seyfebeline yapacağız. Şimdilik ağırlığı 2 millet bahçesine veriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ bu konudas bize destek verecek. Millet Bahçeleri için herhangi bir para harcanmayacak. Sivas 81 il içerisinde kamu yatırımları noktasında ilk 10 içerisinde” ifadelerini kullandı.

2 ÜNİVERSİTENİN YARISI KURT DERESİNE BİR KISMI İSE ŞEHİR İÇİNDE OLACAK

2. Üniversitenin kurulması noktasında proje ve etüt çalışmalarının devam ettiğini belirten Yılmaz, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yeri belirlendi. 1 milyon metrekarelik bir alana yapılacak. Bir okul arazisi bile bulamadığımız yerde 1 milyon metrekarelik bir alan ayrıldı. 2. Bir Üniversiteyi kurmak ve yasayı çıkarabilmek kolay değil. Öğrenci sayımızdan daha fazla Üniversite kapasitemiz olacak. Üniversitenin bir büyük bölümü Kurt Dersi mevkine bir kısmı ise Ticaret ve Sanayi Odasının karşısında bulunan alana yapılacak” dedi.

Proje üzerinde çalışmaların tamamlanır tamamlanmaz biran evvel inşaat çalışmalarına başlanacağını aktaran Yılmaz, “Valimizin liderliğinde bir çalışmayı yapıyoruz. Bildiğiniz gibi yeni üniversitemizin de yeni rektörü atandı. Rektörümüzle, valimizle, genel sekreterimizle, projeyi yürüten arkadaşlarımızla birlikte ve Sivas Cumhuriyet Üniversitemizde tecrübelerinden ve yol gösterişinden de faydalanarak bir üniversite yerleşim yeri çalışmasına başlanıldı. Kütüphanesiyle, spor salonlarıyla, kültür merkeziyle, içindeki spor alanlarıyla ve camisiyle birlikte Sivas'ın bir değeri olacak. Sivas'ı da bulunduğu itibariyle kuş bakışı görebilen bir mevki. Sivas üniversiteyi görecek, üniversite Sivas'ı görecek. Yapacağımız ilk iş imar planının onaylanması. İmar planının onaylanmasından sonra uygulamaya geçeceğiz" ifadelerini kullandı.