Mehmet TIRPAN

AKSA Sivas Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİDAŞ) Bölge Müdürü Hüseyin İnan Yıldırım, Doğalgaz aboneliği almak isteyen vatandaşların kış aylarını beklemeden müracaatta bulunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kış aylarında doğalgaz kullanmak için abonelik almak isteyen kişi sayısının oldukça arttığına dikkat çeken Yıldırım, “İlginin yoğun olması vatandaşların hizmet alımı noktasında zaman zaman sıkıntılara yol açabiliyor. Talep oldukça fazla olunca ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor ama tesisat kontrol ve gaz arzı sağlama noktasında geç kalabiliyor. Bu nedenle gaz kullanımı için başvuruda bulunacak vatandaşları kurumumuza bekliyoruz” dedi.

Abone olmak isteyen vatandaşların şubedeki işlemleri için online randevu sistemini kullanmalarını tavsiye eden Yıldırım, “Sivas'ta 2004 yılından beri kullanılan doğal gaz, yapılan yatırımlar ve altyapı çalışmaları sonucu her geçen yıl daha da yaygınlaşmaya devam ediyor. Bugün il merkezi ile 7 ilçe ve 2 beldede, 122 bin abonenin doğal gaz konforunu yaşıyor. Türkiye doğal gaz dağıtım sektörünün en geniş coğrafi alanına hizmet veren şirketi olarak, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak amacıyla gece gündüz çalışıyor. Her geçen yıl daha fazla vatandaşımızı doğal gaz konforuyla buluşturuyoruz. Doğal gaz her ne kadar sıcak su ve mutfakta pişirme amaçlı kullanılsa da daha çok ısınma yani kış ile özdeşleştiriliyor. Bu sebeple doğal gaz dönüşüm işlemlerini de kış aylarının hemen öncesinde gerçekleştirme gibi bir eğilim söz konusu; ancak bu durum şubelerde yoğunluğa neden olabiliyor. Şubelerde çalışan arkadaşlarımız, doğal gaza geçmek isteyen vatandaşlarımızı mağdur etmemek için öğle tatilinde de işlemleri gerçekleştirmeye devam etse de yoğun ilgi sebebiyle zaman zaman vatandaşlarımızı bekletme durumunda kalabiliyoruz. Doğal gaza geçmek isteyenlere önerimiz; işlemleri için haftanın ilk günleri değil, ortalarını ya da cumartesi günü de öğlene kadar açık olan şubelerimizi tercih etmeleri yönünde. Aksadogalgaz.com.tr adresinde yer alan online randevu sistemini kullanarak, şubelerdeki işlemleri için sıra beklemeye gerek kalmadan randevu alabilen vatandaşlar, fatura ödeme işlemleri için ise banka gişeleri, internet bankacılığı, telefon bankacılığı ve atm’de ödeme ile otomatik ödeme talimatı verme seçeneklerini de kullanabiliyor” ” ifadelerini kullandı.