Suat Duman

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yeni fakülteler kurmak istediklerini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren bir takım çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldız, bu çalışmaların neticesinde Sivas’ın eğitim anlamında önemli kazanımlar elde edeceğini sözlerine ekledi.

Sivas’ta Tarım ve Tarım teknolojileri fakültesi kurmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Alim Yıldız, “yönetim olarak Ziraat Fakültesi’ne alternatif olarak Tarım ve Tarım Teknolojileri bölümünü düşünüyorduk. Zaten mevcutta Veterinerlik Fakültemiz var, bunun yanında bir de tarımla ilgili olarak bu fakülteyi açabilirsek, iyi olur diye düşündük. İlgili yerlerle bu konuyu görüştüğümüzde Tarım ve Tarım Teknolojileri Fakültesinin ilimize açılacak ikinci üniversitede kurulmasına yönelik çalışmalar yapıldığı bildirildi. Ama sonuç olarak bu fakülteyi ilimize kazandırmış olacağız” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ RAHAT EDECEK

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde öğrencilerin sorunsuz bir eğitim dönemi geçirmeleri için çalışacaklarını belirten Yıldız, “öğrenciler bizim için önemli bir yere sahip. Cumhuriyet Üniversitesi’ne tercih eden öğrencilerimiz hem Sivas’ı tanıyacak hem şehrimizi sevecek. Her konuda onların yanında olmaya çalışıyoruz. Çeşitli projeler ile öğrencilerimizin uygun fiyatlara imkanlardan yararlanmasını sağlayacağız. Şehir esnafıyla da yaptığımız görüşmelerde bazı indirimler almıştık. Şimdi daha fazlası için projeleri yürütüyoruz” dedi.