Türkiye, eğitimde diriliş yapma yolunda Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında çalışmalar yürütüyor. Özellikle PISA verilerinin açıklanması akabinde, yeni bir yapılanma sürecine giren Bakanlık, Devlet Okullarının kalitesinin daha da yükseltilmesine yönelik adımlar atıyor. Bu bağlamda, Bakanlığın başında bulunan İsmet Yılmaz’ın önemli istişareler içinde olduğu bilinirken, eğitimde yapılacak devasa yeniliklerin çalışmaları sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan İsmet Yılmaz liderliğinde yeni müfredat hazırlayıp, devlet okullarının kalitesini artırma yönünde önemli adımlar atarken, bu güzel adımlara Sivas’tan da önemli bir katkı geldi. “Türkçe’nin Dirilişi Hareketi” düşüncesi kapsamında, Türk Edebiyatının önemli şiirleri ve metinlerinin, öğrenciler ve aileleri kapsayacak şekilde projelendirilmesi, eğitimde yenilikçilik adına önemli bir kapı aralıyor. Yaklaşık 150 İlkokul öğrencisi ile uygulanan projede, şimdiye kadar 100’ün üzerinde atasözünün öğretilmesi de çok önemli bulunuyor. Bu çalışmanın, zamanla Türkiye’ye de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bakan İsmet Yılmaz’ın, Milli Eğitim Bakanlığı olarak “gecemizi gündüzümüze katarak önemli çalışmalar ortaya koymak zorundayız” düşüncesini kendilerine örnek alan bir gurup öğretmen, yeni müfredat yapılanmasına bu güzel örnekle katkı sunmaya başladılar.

Finlandiya, Tayland, İspanya ve Güney Kore gibi eğitimde önde olan ülkeleri inceleyen duyarlı eğitimciler, bu yönde Türkiye ve Sivas bağlamında da önemli çalışmaların ortaya konabileceğini dile getiriyorlar. Yaklaşık 2 aydır “Sivas Merkez Danişment İlkokulu” Sınıf Öğretmenlerinin sadece kendi gayretleri ile ortaya koyup geliştirdikleri proje meyvelerini vermeye başladı.

Her gün İlkokul 2.Sınıf, 3.Sınıf ve 4.sınıflara uygulanan ‘’Türkçe’nin Diriliş Hareketi’’ projesine, sadece öğrenciler değil velilerin de katkıları sağlanıyor.

Türk Edebiyatı’nın klasikleşmiş şiirleri ve metinlerinin her gün öğrencilere verilip aileleri ile birlikte okuyup öğrenmelerinin sağlandığı ve bu vesileyle Dil, Kültür velhasıl medeniyet bilincine dair farkındalık oluşturulduğu belirtildi.

Kültür ve Medeniyet bilincini geliştirme maksatlı çalışmada, Dede Korkut, Mevlana, Cahit Külebi, Sezai Karakoç, Arif Nihat Asya, Necip Fazıl, Aşık Veysel, Yavuz Bülent Bakiler, Recep Toparlı, Karacaoğlan, Köroğlu,  Berat Demirci, Orhan Veli, Orhan Şaik Gökyay, Mehmet Akif Ersoy, Faruk Nafiz Çamlıbel, Cahit Sıtkı Tarancı, Sadi, Beydaba, Erdem Bayazıd, Akif İnan, Ahmet Yesevi başta olmak üzere daha onlarca şair ve yazarın eserleri Dil ve Kültür sevgisi kazandırmak amaçlı ile öğrencilere aşılanıyor.