Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Kerkük'ün Dakuk ilçesinde Irak uçağı tarafından vurulan İlhanlı Tekkesi yaralılarını Erbil'de tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. İnam, tedavi masrafları Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu tarafından karşılanan Türkmen yaralıların durumu hakkında da bilgi aldı.

Türkiye geçtiğimiz günlerde İlhanlı Tekkesi'ne düzenlenen hava saldırısı sonucu yaralananları Türk hastanelerinde tedavi ettirmeye hazır olduğunu bildirmiş, ancak çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle Türkiye'ye gönderilememişti. Bunun üzerine Irak Türkmen Cephesi, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ile temasa geçerek yaralıların Erbil'de tedavi altına alınmaları sağlanmıştı. Bunun üzerine Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretle iligili konuşan inam, Türkiye'nin her zaman din, dil ve ırk ayrımı yapmadan Iraklıların yanında durduğunu, Türkmen yaralılar için her türlü maddi manevi desteğe hazır olduklarını söyledi. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyesi ve Kürdistan Bölgesel Parlamento üyesi Aydın Maruf ise, Türkiye'nin herzaman Türkmenler'in yanında durduğunu belirtti.

Görüntü dökümü:

-----------

--İnam'ın Erbil'de Türkmen yaralıları ziyaret etti

-Hava saldırısında yaralanan Türkmenler

-İnam'ın basına açıklamaları

-Aydın Maruf ile röp

-Hasta yakınları ile röp