Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. Başkanı olan Donald Trump, başkan olarak ilk konuşmasını seçim gecesi yaptı.

 

Sahneye 10 kişilik ailesiyle çıkan Trump, kalabalık ailesiyle dikkat çekti.

Bugüne kadar üç kez evlenen Trump’ın, üçü erkek, ikisi kız olmak üzere beş çocuğu ve sekiz torunu bulunmaktadir.

Trump 1977 yılında model ve atlet oaln İvana Zelníčková ile evlendi ve bu evlilikten Donald Jr., İvanka ve Eric Trump doğdu.

1991 yılında televizyon yıldızı Marla Maples ile ikinci evliliğini gerçekleştiren Trump’ın bu evliliğinden Tiffany isimli bir kız çocuğu oldu.

Trump son olarak 2005 yılında model Melania Knauss ile evlendi ve bu evliliğinden de Barron adlı bir oğlu oldu. Göçmenlere karşı sert söylemleri olan Trump’ın eşinin Yugoslavya göçmeni olduğu, oturma iznini 2001, vatandaşlık iznini ise 2006 yılında aldığı biliniyor.

Trump’ın büyük oğlu Donald Jr., babasının adaylık sürecinde göçmenleri bir kase şekerlemeye benzeterek sosyal medyada tepki çekmişti.

Trump’ın gözbebeği ise 35 yaşındaki kızı İvanka. Geçmişte modellik yapmış olan İvanka Trump, şu an girişimcilikle meşgul. "Vekil First Lady" olarak anılmaya başlanan 3 çocuk annesi İvanka Trump, çocuk hakları ve eşit gelir dağılımı hakkında konuşmalarıyla da tanınıyor.

32 yaşındaki Eric Trump babasının işleriyle ilgileniyor. Seçim esnasında babasına verdiği oyu twitterdan paylaşan Eric ABD kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

Donald Trump’ın küçük kızı Tiffany ise, Trump’ın Marla Maples ile olan ikinci evliliğinden. 23 yaşındaki Tiffany Trump Pensilvanya Üniversitesinde sosyoloji eğitimi görüyor.

Barron Trump ise Donald Trump’ın Melania Knauss ile yaptığı üçüncü ve son evliliğinden olan 10 yaşındaki oğlu.

(Fotoğraflı)