CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENİYORUZ:

 

Sivas'a 10 000 kişilik Cami değil, 10 000 kişinin çalışacağı silah Fabrikası istiyoruz. Sivaslılar Geçen sene bu günlerde bu isteğimi sanal âlemde yayınladığım zaman rağbet fazla olursa, halkın genel arzusu bu diye. Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmak istiyordum. O tarihlerde yazdığım isteğimi tam 108 kişi paylaşmıştı. Paylaşanlar ne kadar beğeni aldı bilmiyorum ama bana 285 beğeni gelmişti. Çoğu müspet yönde 65 te yorum yapılmıştı. Seneyi devriyesinde bu isteğim Fesbukta yeniden gösterilince yine çeşitli yorumlar ve paylaşımlar yapıldı. Şu ana kadar 158 beğeni, 29 yorum ve 13 paylaşım yapılmış. Niçin bu istekte bulunduğumu açıklamak için 11 maddede izah ettiğim yazıma ise, bu an itibariyle 172 beğeni, 47 yorum ve 45 paylaşım yapılmış. Bu rakamlarla Sivas’lının milli konularda duyarlılığını test edebiliriz. Bu yazıyı okuyanların da kanaatlerini bildirmesini bekliyorum.

 

BEN NİÇİN SİVAS’A CAMİ DEĞİL FABRİKA YAPILSIN DEDİM?

1- Sivas’ın merkez camileri sadece Cuma günü dolmakta, sair vakitlerde en fazla iki üç sıra olmaktadır. Yani görünüşte acil bir ihtiyaç yoktur.

2- Niyet edildiği gibi eski numune hastanesi altına büyük bir cami düşünülüyorsa bence oraya yapılan cami de cemaatsiz kalır. Çünkü yakın çevrede ikamet yerleri azdır.

3- Organize sanayiine ve 4. Eylül sanayiine çok büyük camiler yapılmıştır. Beş vakit namazın belki ikisinde iki sıra cemaat olmaktadır, belki Cuma günü biraz fazla olur.

4- Sonra çok lüks binalar yapılıyor: Alt katları Kur’an Kursu olacak deniyor, ama pek devam eden kurs olmuyor. Dört tane minare yapılıyor, sanki dinimizin olmazsa olmazı sanılıyor. Hâlbuki Minare bize İran dan gelmiştir. Minar-Menar, ateş yakılan yer demektir, Mecusi inancının alametidir. Ecdadımız minareleri İslam’ın âlemi haline getirmiştir. Fakat zamanımızda bir tane minareye çıkıp ezan okuyan kalmamıştır.

5- Sivas, nüfusuna göre en çok camiye sahip illerimizdendir. Her şeyin fazlası israf olduğu gibi bu tür harcamalarda israftır.

6- Bu saydıklarım bir gerçek olmasına rağmen ben bu sebeplerden dolayı silah fabrikasının öne alınmasını söylemiyorum. Zaten bazı yorumcular yazdı, Camiyi halk yapar, Fabrikayı devlet yapar” diye. Bu ikisinin biri diğerine alternatif değildir.

7- Ben Sivas’a 10000 kişilik cami yerine, 10000 kişinin çalışacağı silah fabrikası yapılsın derken, böyle bir yatırımın Sivas’a getirilmesinin önemine dikkat çektim.

8- Allah hayırlı hizmetlerini artırsın, devlet adamlarımız savunma sanayiine önem veriyorlar. Bu isteğimi yazdığım zaman Sayın Cumhurbaşkanı Sivas’a gelecekti. Eğer benim yazıma destek veren, paylaşım yapan, beğenen binlere ulaşsaydı, her yolu deneyip Sivas’ın isteğini Cumhurbaşkanına sunacaktım. Fakat bazı yağcı kesim, benim hükumeti tenkit için böyle başlık attığımı zannedip, nerede ise bizi cami düşmanı olarak ilan ettiler.

9- Devlet adamlarımız savunma sanayii adı altında 27 vilayete fabrika kurma kararı aldı. Yakınlarımızda Kayseri’ye, Çoruma, Malatya’ya, Güneydoğu vilayetlerine, Egeye, Trakya’ya, Karadeniz’e fabrika kurulması kararı alındı ama Sivas’a verilmedi. Çünkü Sivaslılar, Cumhurbaşkanımızdan Fabrika değil on bin kişilik cami istediler.

10-Peki, on bin kişinin çalıştığı silah fabrikası niye Sivas’a yapılsın? Çünkü Sivas göç veriyor, yanı başımızdaki Kayseri senede nüfusuna her sene 150-200 bin artırırken biz beş senede 30-40 bin çoğalıyoruz. Hâlbuki Sıvasa 10000 kişinin çalıştığı fabrika yapılırsa Sivas’ın nüfusu üçe, dörde katlanır. O zaman bir tane on bin kişilik cami değil, on tane on bin kişilik cami yapılır. Ama bunları bazılarının kafası almıyor.

11-Bunların hepsinden önemlisi, Sivas Türkiye’nin kalbidir. Cumhuriyetin temelinin atıldığı yerdir. Moğollar hariç Sivas’a düşman ayağı değmemiştir. Allah korusun bir gün Sivas işkâl edilirse Türkiye bitmiş demektir. Bu nedenle savunma sanayi Sivas’a yapılsın diyorum. İnşallah bir gün hayallerimiz gerçek olur, Sivas’ın, bacalarından duman çıkan, içinde binlerce insanın çalıştığı fabrikalar yapılır.